Blues-coverband Goofer Dust


Een flinke dosis blues, een handvol Ghanese roots en een snufje psychedelica. Mix het en je hebt Goofer Dust, een Utrechtse blues-coverband met een originele speellijst en geestverruimend effect. Rock alle blues eruit en kom in de voodoogroove!

Ze bewerken je trommelvliezen als sjamanen. Laten je ledematen opgaan in een ritmische bluestrance. En bedwelmen je met slowbluesnummers die als een warme deken om je heen vallen. Goofer Dust brengt originele covernummers, van lekkere uptempo bluesrocknummers tot betoverende soul ballads, recht voor je raap en vol overgave.

Goofer Dust bestaat uit vijf jonge én ervaren muzikanten. Een ieder begon op jonge leeftijd met het maken van muziek. De één startte zijn carrière met blues, zoals bassist Pitrik. Zijn eerste basleraar was een grote bluesfan en nam hem letterlijk en figuurlijk op de Bluesroute. De ander werd pas later geraakt door de rauwheid en puurheid van de muziekstijl, zoals drummer Roel. Zijn drumcarrière begon op een omgekeerde waston. Hij drumde verder in experimentele jazz- en rockbands, totdat hij per toeval in een bluescafé in Stockholm achter het drumstel belandde. Vanaf toen was hij slaaf van de bluesgroove. Nu grooved hij samen met Pitrik, ritmisch en funky als Double Trouble.

Dutch Voodoo Magic
Toetsenist Onno –geboren in een muzikaal gezin- ruilde de klassieke piano al snel in een Hammond orgel en wijdde zich aan de mystieke, voodooachtige rock en blues à la Dr. John uit New Orleans. De Ghanese roots van zangeres Cisca klinken door in haar warme en volle stem, die op de juiste momenten doordrenkt is van dat wat blues blues maakt. Beheerst als ze in het dagelijks leven is, op het podium gaat ze helemaal los, vooral tijdens haar favoriete nummer Voodoo Woman. Gitarist Bas is Pink Floyd meets Jimi Hendrix meets Bas. Met zijn arsenaal aan deels zelfgebouwde pedaaltjes en een oude versterker uit de jaren 70 wah-waht hij zich door heftige solo’s met psychedelische uitspattingen.

Met Goofer Dust verenigen de muzikanten, die in diverse pop-, rock-, soul-, en funkbandjes speelden, zich weer met de moeder der muziekstijlen: de blues. Blues met een duister randje welteverstaan. En een funky twist. Het enige stoffige aan deze bluesband zit ‘m in de naam.

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *