De romantiek van échte wenskaarten

Ik kom er maar gewoon voor uit. De online wereld vind ik soms zó onromantisch. En ja, dat klinkt tegenstrijdig, aangezien ik blogger ben en deze wenskrant digitaal is. Maar ik als romanticus vrees de teloorgang van tastbaarheid.

Luister maar.

Facebookberichten. Digitale kranten. Avatars. Digitale wenskaarten. Zoekmachines. Online dating.

Niets is voelbaar.

Waar is de romantiek gebleven? De dromer in mij schreeuwt om een handgeschreven brief. Om zwarte vingers van de krant. Om een toevallige ontmoeting met een écht mens.

Ja, ik kom in verzet. Ik weiger een digitaal boek aan te schaffen. Want een boek wil ik aanraken, verslinden en dichtslaan. Ik wil hem met ezelsoren en koekkruimels de mijne maken en als een trofee in mijn boekenkast zetten.

Ik stuur pertinent geen digitale wenskaarten. Want ik wil dat de ontvanger mijn kaart tegen zijn hart drukt en op de schouw zet.

Mijn motto is: romantiek boven alles. Zelfs boven een praktisch bestaan.

Zo heb ik een ouderwetse fluitketel in plaats van een snelle elektrische waterkoker. Hijs ik mezelf liever in een stijf fiftiesjurkje dan dat ik een lekker zittende spijkerbroek aantrek. En verdwaal ik liever in een vreemde stad, dan dat ik me digitaal laat tippen en mijn bestemming direct vind.

Je hoort het, ik ben nogal nostalgisch van aard. Ik romantiseer vervolgen tijden graag. ´Vroeger was alles mooier. Vroeger nam men de tijd voor dingen´, roep ik dan. Maar dat is natuurlijk onzin. Want vroeger zochten ze juist manieren om alles sneller te kunnen. Ik steek mijn kop graag in het zand, als dat mijn dromen in stand houdt.

Maar ik moet eerlijk toegeven; het is toch verrekte handig dat bloggen.

Want als ik al mijn verhalen via postduiven naar jullie moest versturen zou dat belachelijk veel tijd kosten. En een godsvermogen aan duiven bovendien. Het is ook erg praktisch dat ik met een paar drukken op de knop online een écht kaartje kan versturen. Want anders moet ik naar het postkantoor. En ik ben al zo druk.

Digitalisering heeft nog meer voordelen. Het maakt échte boeken en een échte wenskaarten namelijk nostalgisch. En daar wordt mijn fantasie weer door aangewakkerd. ´Weet je nog toen we échte boeken lazen en elkaar échte kaarten stuurden? Nou, ik heb laatst dus een échte wenskaart ontvangen. Van PAPIER!´

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *